Logo
bogdan
2 месеци преди
Христо Иванов: От начина, по който Калин Стоянов брани информацията, правя извода, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР
Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР и съответно дали е злоупотребил с този статут.
https://taplink.cc/boyan
bogdan
2 месеци преди
Нито документално, нито вербално е даден отговор на въпроса дали убитият Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР и съответно дали е злоупотребил с този статут. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов
#ДБ
https://bgizbori.eu/pravya...
bogdan
2 месеци преди
Парламентарната група на „БСП за България“ внесе предложение до председателя на Народното събрание Росен Желязков да покани президента на Република България да присъства на парламентарното заседание #БСП
https://bgizbori.eu/bsp-ro...
bogdan
2 месеци преди (E)
#ВМРО излезна с позиция и отправя апел към Бюджетната комисия в парламента, която днес трябва да обсъди предложението на #ГЕРБ - #СДС и #ДПС пенсионерите „под линията на бедност“ да получат по 75 лв. за Великден.
https://bgizbori.eu/vmro-v...
bogdan
2 месеци преди
Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев представи в Президентството състава на кабинета в присъствието на представители на #ПП -ДБ, #ДПС , #ГЕРБ -СДС, #ИТН и „Възраждане”.
https://bgizbori.eu/dimita...
bogdan
2 месеци преди
ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат. Това каза на брифинг на ГЕРБ вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.
https://politicalnewsbg.bl...
bogdan
3 месеци преди
Изказване на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна
https://bgizbori.eu/izkazv...
bogdan
3 месеци преди
Изказване на Бойко Борисов пред конгреса на EPP – European People’s Party
https://bgizbori.eu/izkazv...
bogdan
3 месеци преди
„Битката ни с несправедливото увеличение на цените на мобилните оператори продължава. Организираме колективен иск през Федерацията на потребителите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.
https://bgizbori.eu/ninova...
bogdan
3 месеци преди
Слави Трифонов: голяма част от участниците в българския политически живот нямат нито чувство за срам, нито чувство за грях
https://bgizbori.eu/slavi-...
bogdan
4 месеци преди
Причините за яростните атаки към президентската институция имат изцяло политически мотиви. Това коментира евродепутатът Петър Витанов пред предаването „Денят започва“ на БНТ. #БСП

https://bgizbori.eu/nyama-...
bogdan
4 месеци преди (E)
Турският външен министър Хакан Фидан пристигна в #София вчера, като част от обиколка в три страни в региона. В рамките на деня той се срещна с бившия председател на #ДПС Мустафа Карадайъ.

https://bgizbori.eu/vizita...
bogdan
4 месеци преди
Държавният глава: От изключителна важност за българската държавност е авторитетът на Конституционния съд да бъде защитен https://bgizbori.eu/rumen-...
bogdan
4 месеци преди
На официална церемония в Конституционния съд на Република България, Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва като конституционни съдии, след като бяха избрани от квотата на Народното събрание. Двамата заемат местата съответно на Гроздан Илиев и Анастас Анастасов.
#политика
https://bgizbori.eu/desisl...
bogdan
4 месеци преди
„В политиката математиката е важно нещо, но далеч по-важни са други неща. Опозицията не е безсилна и работата й не е нахалост – нека хората да знаят истината през гласа на опозицията, нека да имат друга гледна точка. Лошото е, че в момента нещата в България се изкривяват. Това е не просто мнозинство от 160 гласа, това е пълзящ диктат, който гази основни принципи на държавността – на правовата държава, на справедливостта, на законовия ред”.
https://bgizbori.eu/ninova...
bogdan
5 месеци преди
Почетния председател на Движението за права и свободи, Ахмед Доган направи предложение за ръководството на партията, което предвижда съпредседателство на Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Това предложение е насочено към стабилизиране на ДПС и превръщането й в корпоративна, платена партийна организация.
https://bgizbori.eu/ahmed-...
bogdan
5 месеци преди
Миналото лято Родопите се сдобиха с пилон на Рожен, където и до днес се вее българското национално знаме. Проектът беше осъществен от Фондация „Наследство в бъдещето“ под патронажа на президента Румен Радев и с щедрите финансови дарения, осигурени от служебното правителство. Детайл е, че държавни фирми бяха принуждавани да даряват, за да се реализират пропагандните цели на президента.
https://bgizbori.eu/znamet...
bogdan
5 месеци преди
Недавните предложения за промени в закона за убежището и бежанците породиха въпроси от страна на обществото и политическите лидери. Нинова изрази загрижеността си чрез три въпроса, които се отнасят до ангажимента на правителството, мнението на кметовете и финансовите въпроси свързани с приемането на бежанци.
https://bgizbori.eu/ninova...
bogdan
7 месеци преди
Донка Михайлова е преизбрана за кмет на Троян. Тя се радва на голяма популярност сред гражданите и си е изградила добра репутация
#избори #троян
https://oblasta.com/donka-...
bogdan
7 месеци преди
Мадлена Бояджиева спечели най-много гласове на избирателите на местните изборите за кмет на община Тетевен, сочат публикуваните данни на страницата на Общинската избирателна комисия (ОИК) при 100 процента обработени протоколи.
#избори #тетевен
https://oblasta.com/madlen...
bogdan
7 месеци преди
След първия тур на местните избори в #Ловеч не успяха да си изберат кмет. Валентина Недялкова спечели най-много гласове на избирателите на местните изборите за кмет на община Ловеч
#избори
https://oblasta.com/valent...
bogdan
7 месеци преди
На първия тур от местните избори проведените вчера бяха избрани кметове в осем областни града, докато в останалите ще се проведе балотаж на следващата неделя(5-и ноември), както показват данните, обработени в над 90% от протоколите на СИК-овете в голям част от градовете
#избори

https://bgizbori.eu/v-osem...
bogdan
9 месеци преди
Кабинетът започва подготовката за организация на местните избори за общински съветници и кметове, които ще се проведат на 29 октомври т.г. Днес правителството разпредели задачите и отговорностите между министерствата, свързани с провеждането на местния вот – на вътрешните работи, на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на правосъдието и на електронното управление. През следващите два месеца всяко от посочените ведомства трябва да извърши специфични дейности, съгласувани с Централната избирателна комисия.
https://bgizbori.eu/kabine...
bogdan
10 месеци преди
Министерският съвет назначи първите шестима областни управители. Те ще отговарят за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи.
#политика

https://bgizbori.eu/kabine...
bogdan
12 месеци преди